Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Benvolgudes i benvolguts,

El 10 d’abril de 2022 des del Club Alpí Palamós vam organitzar una activitat inèdita, la Ruta del Termenal de Sant Joan. Després de moltes hores prèvies de preparació i gestió d’en Pere Llauradó i en Remi Serra,contactant amb l’historiador local Pere Trijueque,el gran coneixedor del termenal Josep Olivé,el Servei d’Arxiu Municipal o el Registre de la Propietat ,es va poder materialitzar aquesta sortida oberta a tothom. Alhora, també va suposar una tasca feixuga sobre el terreny de desbrossament i neteja de l’itinerari, encapçalats pels nostres companys Remi Serra i Pere Parra. En aquell moment vam donar a conèixer 2 fites desconegudes entre Sant Joan i Palamós,molts detalls gràfics i informació rellevant focalitzada en aquesta línia de terme.

Aquesta activitat va suposar el punt de partida del que avui us volem presentar. Vist el que teníem entre mans,i la importància a nivell de la nostra història local,hem seguit aprofundint en la recerca de diversos punts que encara mancaven per aclarir. Ampliant les consultes amb d’altres administracions, com ara el Cadastre o l’Arxiu Històric de Girona, podem dir molt satisfets que hem aconseguit tancar el cercle.

Tot el recull que us hem exposat molt ben documentat,conjuntament amb la tasca de recerca i entrevistes personals dutes a terme per en Josep Olivé durant 20 anys,l’hem volgut bolcar en format de llibre.

Han estat 4 anys molt intensos que esperem contribueixin a la divulgació del coneixement del poble de Sant Joan,antiga parròquia de Santa Eugènia de Vila-romà.

Es farà un tiratge de 1000 exemplars que es repartiran gratuïtament entre la població de Sant Joan i Palamós.

Us volem convidar a la presentació del llibre El Termenal de Sant Joan.

Dia: Divendres 17 de novembre.

Lloc: Local polivalent de la Plaça de Mossèn Gumersind a Sant Joan.

Hora: 19,30h.