Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Recuperem la sortida clàssica dels tres mils del mes de juliol. Enguany anirem fins la Vall de Barrabés, a la comarca de l’Alta Ribagorça, dins del Massís de la Maladeta al Pirineu d’Osca.

Pel que fa a l’activitat principal prevista en aquest sector, es contempla la possibilitat d’encadenar fins a 8 cims de més de 3000 metres la jornada de dissabte: Agulla sud de Russell (3146 m), Punta Oriental de Russell (3034 m), Avantcim sud-est de Russell (3205 m), Pic Russell (3207 m), Punta de la Bretxa Russell (3192 m), Pic Margalida (3241 m), Pic de Tempestades (3296 m) i Agulla sud-oest de Russell (3029 m).

La previsió de la sortida serà la següent :

  • Divendres 1 de juliol sortida des de Palamós a partir de les 15 h. Arribada a l’aparcament de l’Estany de Llauset i pujada per sopar i pernoctar al Refugi de Cap de Llauset.
  • Dissabte 2 de juliol farem l’activitat principal, pernoctant al refugi de Cap de Llauset (mitja pensió amb sopar i esmorzar).
  • Diumenge 3 de juliol hi ha l’opció de fer una segona jornada d’activitat ascendint la Tuca Vallibierna (3067 m) i la Tuca de Culebras (3062 m) ,o bé, tornar cap a casa després d’esmorzar, aturant-nos a dinar en algun restaurant pel camí. Aquestes 2 opcions es decidiran abans de la sortida entre els ocupants dels vehicles que s’estableixin prèviament.

L’accés es fa des del poble d’Aneto, arribant en cotxe a l’aparcament de la presa de Llauset a 2200 m . Des d’aquest punt s’arriba caminant en 1 h 30′ al refugi de Cap de Llauset a 2425 m d’alçada i amb 86 places disponibles. És el refugi guardat tot l’any situat a una major alçada a tot el Pirineu. Ha estat un dels darrers refugis construïts al Pirineu amb 2 edificis comunicats entre si, inaugurats els anys 2016 i 2018 respectivament. Està estructurat en habitacions de 6 places amb dutxa i serveis sanitaris a cada habitació.

Consideracions importants:

  • S’ha fet una reserva de grup de 12 persones. Tots els que tingueu la intenció de venir cal que confirmeu el més aviat possible i us anirem adjudicant plaça segons ordre de confirmació. Una vegada feta la confirmació caldrà fer una paga i senyal de 19€. Després de cobrir les 12 places disponibles, si algú vol venir, haurà de gestionar-se la seva directament amb el refugi.
  •  Només és recomanable per a persones amb molt bona capacitat física, sense vertigen i acostumats a fer rutes d’alta muntanya per sobre els 3000 metres. Es preveu un recorregut llarg d’una durada  de 12 hores o més.
  • Caldrà portar equipament hivernal, amb el casc com a material obligatori. No es preveu material d’escalada.
  • Imprescindible estar federat. Al refugi de Cap de Llauset només és vàlida l’habilitació FEDME de la llicència federativa pel descompte. El preu aproximat de l’estada al refugi és de 80€.
  • El refugi torna el total de la paga i senyal en anul·lacions fins a 6 dies abans de l’arribada reservada.
  • Estarem pendents de tenir bones condicions climatològiques pels dies 01-03 de juliol. En cas d’ajornament s’intentaria tornar a programar pel cap de setmana del 15-17 de juliol.

Tot seguit trobareu el mapa del recorregut previst i fotos de la zona. Us anirem donant més informació a mida que aneu confirmant la vostra assistència.

Contacte per confirmarpllaurado@hotmail.com o telèfon 609 922 242 (sense WhatsApp).

Coordinen la sortida: Pere Llauradó i Jesús Correa.