Actividad

Cadaquès, Sant Sebastià, Far de Calanans, Cadaquès

Descarga

Autor

Estadísticas de la ruta

Distancia
11,72 km
Desnivel positivo
473 m
Dificultad técnica
Fácil
Desnivel negativo
472 m
Altitud máxima
379 m
TrailRank 
30
Altitud mínima
-1 m
Tipo de ruta
Circular
Coordenadas
961
Fecha de subida
17 de enero de 2012
Fecha de realización
enero 2012
Sé el primero en aplaudir
Comparte

cerca de Cadaqués, Catalunya (España)

Vista 2391 veces, descargada 97 veces

Descripción del itinerario

Si et posiciones sobre el nom de l'excursió, clica i enllaçaràs amb les fotos de l'excursió.
Marxarem de l’aparcament de la Riera (Cadaquès) per anar a esmorzar al Casino de l’Amistat.
Iniciem el recorregut per la GI-614 Port d’alguer, Punta d’en Pampà, platja es Llaner Gros, aquí agafem a la dreta el camí de sa platgeta o Drecera d’en Dalí de pujada fins Sant Sebastià.
(L’ermita de Sant Sebastià de Cadaqués es troba dalt als vessants de la muntanya de Pení, a unes dues hores a peu des del poble. La primera referència escrita que s'en té és del 1548. Al 1615 l'ermita és regida per un ermità i és sovint font de diputa entre els de Roses, que la creien dins el seu terme municipal, i els de Cadaqués. Al segle XVII el poble pagava un sou als diferents ermitans que hi passaven èpoques per tal que vigilessin les incursions dels pirates a la costa i les anunciessin al poble fent una gran foguera. A partir de la "Desamortitzación de Mendizabal" l'ermita passa a ser de titularitat privada i, des d'aleshores, va passant de mans en mans. Avui, l'ermita segueix sent de titularitat privada i només obre un cop l’any, per Sant Sebastià, el dia 20 de gener.)
En aquest punt agafarem la pista de baixada fins el Mas d’en Baltre, deixem la pista per seguir la que passa pel mig del Mas es el Camí de Punta Prima que el seguirem tot planejant fins arribar a una bassa de fems a on comença la pujada del Puig de Planassa, aquí ens desviem a l’esquerra, aquest punt es perdedor debut a la quantitat de rases obertes el punt de referència es una petita torre quadrada de pedra per on passa un petit sender que ens portarà al Far de Calanans, a partir d’aquí nomes cal seguir el camí de ronda fins a Cadaquès.

Horari sense aturades: 3 h 40 min
Desnivell acumulat: 485 m
Altitud màxima assolida: 374 m (ermita de Sant Sebastià)
Recorregut 12Kms. en total.

Ver más external

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta