Imprimeix

Remi Serra guardonat amb el Premi Vila de Palamós 2014

el .

Quan una persona aporta el millor de  si mateix al servei d’un col•lectiu…                               

Quan una persona té prou empenta per idear, dissenyar,documentar,marcar,organitzar…

Quan una persona  es desviu per trobar nous  traçats,desbrossant-los  i  dedicant-hi  tot el seu esforç...                                                                                                                                                                                               

Quan la quadratura del cercle es tanca en la figura d’una persona …                                    

Aquesta persona té nom i cognoms : Remigi Serra González .                                                

Aquesta és la carta de presentació  d’una de les  5 persones més  importants en la història del Club Alpí Palamós.

Podem afirmar,sense cap mena de dubte,que estem davant d’un dels excursionistes que millor coneix el  territori  proper. Ha trepitjat gairebé tots els  camins,ha begut de cada font,ha inventariat  a fons molts dels elements  que l’integren i el més important,tot aquest coneixement l’ha posat a l’abast de tothom :

En Remi al cim del Coma-les-Torres durant el repte dels 100 Cims En Remi preparant un dels Itineraris Megalítics

 Remi Serra rebent el premi Vila de Palamós

-Essent el  responsable d’excursionisme  a la nostra entitat ,el Club Alpí Palamós,a punt de fer 25 anys.                                                                                                                                                                                                   -Esdevenint en les 15 edicions l’artífex dels Itineraris Megalítics a les Gavarres i l’Ardenya,un referent de la divulgació del patrimoni megalític més proper.                                                                                                                                                                                     -Dissenyant durant 10 anys els diferents recorreguts de la Marxa dels Traginers,essent-ne un dels principals impulsors.                                                                                                                                                                                               -Prenent part activa  en la recuperació del Castell de Vila-romà,bressol del municipi de Palamós.                                                                                                                                                                                                -Recuperant camins oblidats,netejant i rotulant elements patrimonials.                                                                                            

-Liderant l’edició d’un llibre recopilatori del patrimoni megalític,”10 anys d’itineraris megalítics a les Gavarres i l’Ardenya”.                                                                                                                                                                                  -Organitzant rutes integrals i específiques pels diferents massissos : L’Albera,el Montgrí,les Gavarres,l’Ardenya.                                                                                                                                                                         -L’any 2009 forma part del col•lectiu que rep el XIIIè Premi Cirera d´Arboç,atorgat pel Consorci de les Gavarres,per la tasca dedicada a la recuperació del patrimoni gavarrenc,a l’estreta vinculació amb el territori i al programa d’activitats dedicat al coneixement i valors de les Gavarres.                                                                                                                                                                               -Col•labora amb grups de reconegut prestigi,com ara el GESEART(grup empordanès de salvaguarda del patrimoni arqueològic rural i tradicional).      

Nascut a Palamós fa 56 anys i casat amb una altra gran excursionista,la Mari Luz Bao,són pares de 3 fills i avis de 1 nét. Parlar d’en Remi  és fer-ho d’un home senzill,de paraules justes,sense afany de protagonisme,  d’una gran bonhomia  i amb una actitud generosa cap els que l’envolten. Com a bon envernissador i  treballador de la fusta,li agrada la feina ben feta i tenir cura de tots els detalls.

En Remi al cim de l'Aneto     

TRAJECTORIA ESPORTIVA
Es va iniciar en el món de l'esport a les instal•lacions de la OJE amb la pràctica de les peses de la mà del recordat  Josep Maria  Ramos. L'any 1977,aquest darrer,el va incloure a l'equip d'atletisme en  les especialitats de llançament de javelina i  martell. Al juny d’aquest any  es  va treure el títol al XIIè Curs de Monitors Provincials Poliesportius, i a l’agost el d’entrenador i Jutge Categoria Nacional de 2a de la Federació d’Halterofília. Al 1978 deixa la monotonia de les “alteres i mancuernes” i comença amb la pràctica del judo, fins l’any 1984.Després les obligacions familiars i de feina l’impedeixen continuar. Durant el 1989, en formar part els seus fills de l’equip infantil, es torna a reincorporar a aquest noble esport. Una malaguanyada luxació acromioclavicular l’any 1992,durant un Stage de la campiona olímpica Míriam Blasco, el retira definitivament d’aquest art marcial. Paral•lelament,des de finals del 1991,combina el judo amb les curses i  les marxes populars per prescripció mèdica, donat que li  han detectat una afecció pulmonar  provocada per la  pols  generada al seu treball.                                                        
 Al començar a anar a les marxes de l’Alta Garrotxa és quan realment descobreix el món de l’excursionisme ( el canvi constant de la perspectiva del paisatge, els olors de les plantes, el cant dels ocells, el soroll dels torrents, el patrimoni...). Entre els anys 1992 i 1999 participa en més d’una ocasió en quasi totes les marxes de resistència del moment ( Matagalls-Montserrat, Marxa Romànica de Resistència, Núria-Queralt, els 100 Km de Montserrat-Reus, els 40 Km de Banyoles, la Rupit-Taradell...). L’agost de 1993, fa el Camí de Sant Jaume. Impressionat amb tanta bellesa  natural,decideix associar-se al Club Alpí Palamós l’any 1999. 
Poc abans però, al maig  del 1998, participa en una petita  travessa que marcarà el seu futur, una excursió  on     es visitaven 17 dòlmens   que hi ha entre Vilajuïga i Llançà. Aquest patrimoni mig perdut dels nostres avantpassats l’atrau de tal manera  que aprofita qualsevol moment per visitar els monuments megalítics de les Gavarres, l’Ardenya  i  l’Albera. Durant una d’aquestes excursions, el  5 de març de 1999, descobreix un megàlit nou al  terme de Llançà, el Dolmen del Puig del Llop II. A començaments de l'any 2000, proposa als membres del Club Alpí  Palamós d'organitzar una excursió d’aquest tipus, aquest serà l’inici dels Itineraris Megalític s a les Gavarres  i l'Ardenya,que s’han celebrat de manera ininterrompuda fins enguany.
El 29 de març de 2002 assoleix el seu primer 3000, el Posets, i  fa un pas més intentant  pujar a cims d’aquesta cota . L’any 2006 juntament amb la seva dona, la Mari Luz, també sòcia del Club Alpí,afronten  el repte de la FEEC d’assolir 100 Cims, d’un llistat de 175, repartits per tota la geografia de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, i els acaba fent  tots sobradament. Durant les  seves estades estiuenques a Galizia,ha tingut temps d'explorar la Cordillera Cantàbrica i el Massís Galaic-Lleonès,  assolint  nombrosos cims a la Peña Trevinca, Massís del Teleno, O Caurel, Os Ancares, Somiedo, les Ubiñas, Picos d’Europa, Mampodre i a la Muntanya Palentina.

És per tot això que,el divendres 13 de juny,se li va lliurarar a Remi Serra González el guardó Vila de Palamós per tota la seva trajectòria,dins de la X Gala de l’Esport Palamosí.