Imprimeix

14ª Marxa dels Traginers del Club Alpí Palamós

el .

14ª Marxa dels Traginers

Aquest passat diumenge dia 12 de novembre amb unes temperatures més aviat baixes però que s’han anat aixecant al llarg del matí fins assolir un dia magnífic, des del Club Alpí Palamós, hem organitzat ni més ni menys que la 14ª Marxa dels Traginers!

Mantenint les novetats de la passada edició, hem tornat a oferir dos recorreguts, un de prop de 10km, i +420m de desnivell acumulat, i un altre de 16’5km amb +500m.

En diem la marxa curta i la marxa llarga, amb la possibilitat d’inscriure’s a la marxa  llarga en la modalitat cursa, que és cronometrada. El guanyador i la guanyadora de la modalitat cursa, se’ls inscriu el seu nom al “bastó del Traginer” i se’ls cedeix el bastó que passa a ser custodiat per ells fins la propera cursa, moment en què l’hauran de defensar o cedir a qui guanyi la següent edició.

El guanyador de la modalitat masculina del 2016, en Gerard Figueres  ha defensat amb fermesa el seu bastó i ha tornat a gravar el seu nom per segona vegada consecutiva fent un temps de 1h18'. En la modalitat femenina, la Maria Garcia ha estat la guanyadora del 2017 amb 1h44'. Felicitats a tots dos!


Les dues rutes han estat renovades i com cada any, descobrim nous camins i corriols que permeten als marxaires i corredors anar actualitzant les seves incursions a les gavarres, podent afegir sempre noves vies i explorar diferents recorreguts per incloure als seus itineraris habituals.

A partir de les 7h del matí ja van anar arribant els primers marxaires per fer les seves inscripcions, que al final han estat més de 500, i a les 8h en punt, sortirien els prop de 100 inscrits a la modalitat cursa.

 

Respecte els recorreguts, destacar que la marxa curta enguany ha estat molt exigent degut al seu desnivell positiu, i que la marxa llarga ha passat per uns nius de metralladores i unes trinxeres molt ben conservades, elements que han destacat i agraït molt positivament els participants.

Alguns dels llocs d’interès cultural i paisatgístic per on s’ha passat enguany han estat, les inscultures del Puig Cendrosa, la Pedra de les Feixes de’n Ribot, la Pedra del Puig Cargol, el Mirador del Puig Xifra, el Molí del Mas Antoniet etc...

Amb un total de 5 avituallaments repartits entre les dues marxes, s’han ofert a més d’un descans merescut, aigua, begudes isotòniques, fruita i alguns dolços com els taps de la Fleca de l’Empordà, per tal d’ajudar a recuperar les forces i culminar el trajecte en les millors condicions.

La organització ha estat un any més un èxit, inscripcions ràpides i amb la opció de fer-la online, de forma que s'agilitzava el tràmit. I mentre les inscripcions anaven a bon ritme, les botifarres ja s’anaven coent per estar llestes per l’arribada. Tota aquesta feina, no seria possible sense les col·laboracions de socis i simpatitzants del Club Alpí Palamós. Gràcies un cop més a totes i tots.

No oblidem tampoc a la resta de col·laboradors, no menys importants com l'Ajuntament de Palamós, Hutchinson, Fruites Collado, Vidres Dtall, la Fleca de l'Empordà, Arnall, Radio Palamós, Can Mas, Feec, i fem un esment especial a Creu Roja, ADF, Bombers de la Generalitat i SEM, que enguany ens han assistit pel trasllat d’un marxaire que va patir un accident. Des del Club Alpí li enviem també una forta abraçada i li desitgem una ràpida recuperació.

Com ja és habitual a Traginers, als participants els esperava un bon esmorzar a la línea d'arribada; un entrepà calent de botifarra, una bossa de patates xips, beguda, i una samarreta sense mànigues de la Marxa dels Traginers. Tot això sota un sol esplèndid compartint la experiència amb amics i coneguts, perquè a la Marxa dels Traginers, sempre hi trobes gent coneguda.

Els participants que ho van voler a més, també van poder participar del sorteig d'un vídeo personalitzat enregistrat amb drons, per gentilesa de Libèl·lula Drones.

Agraïm també les fotos que van fer als corredors i marxaires en Josep Cama Subirana i en Josep Subirana Feliu, i que posem a la vostra disposició juntament amb d'altres que anirem afegint a aquest àlbum conforme ens vagin arribant: FOTOS TRAGINERS 2017 

.