Imprimeix

Memòria integral d'activitats(octubre 2014-novembre 2015)

el .

Durant el període comprès entre octubre de 2014 i novembre de 2015 al Club Alpí Palamós s´ha portat a terme tot aquest seguit d'activitats :

8es Jornades de Muntanya i Natura 2014
Les 8es Jornades de Muntanya i Natura han estat envoltades per un conjunt de propostes que ens han arribat  carregades d’emocions,missatges molt profunds i continguts de molt alta volada. Totes les activitats han registrat una gran afluència de públic. Enguany hem conegut com s’ho fan els practicants dels ultra amateurs,per què algú escull l’entorn natural i acaba trencant amb una vida convencional i sense complicacions,o també,quin ha estat el camí seguit per en Joan Clofent per superar un càncer.
-L’audiovisual “Radiografia de l’ultra amateur”,un magnífic muntatge d’en Josep Serra,amb la participació del mateix Josep Serra,en Miquel Silva,l’Oriol Borràs,en Francesc Riera i l’Àlec Ramon. Van aconseguir acostar aquesta modalitat de muntanya i explicar quines són les seves motivacions i neguits. Ha estat l’audiovisual de producció pròpia amb més assistència d’espectadors.
-La pel·lícula “Into the wild” basada en el llibre de John Krakauer  i dirigida per Sean Penn,que ens feia arribar una història real de trencament amb el tipus de societat establert,donant rellevància al sentit naturalista i existencialista de la vida i de comunió amb la natura. El públic va omplir la sala del Cinema Arinco.
-L'audiovisual “Els meus 7 cims,un camí per superar el càncer”,un excepcional testimoni d’en Joan Clofent. Aferrant-se al món de la muntanya aconsegueix ensortir-se’n d’un procés oncològic que presentava un mal pronòstic. Cal destacar la senzillesa,la facilitat per fer arribar el seu missatge i el fet de voler compartir la seva història amb la gent. El Departament d'Esports de l'Ajuntament de Palamós li va fer lliurament d'una placa commemorativa. Destacar també que es va fer una aportació a la Delegació d’Oncolliga de Palamós.
9es Jornades de Muntanya i Natura
Podem considerar sense cap mena de dubte que el conjunt de propostes presentades han estat les de més qualitat de tots aquests anys. Valorades en conjunt,han estat les que han comptat amb una afluència de públics més nombrosa. La commemoració del nostre 25è aniversari ha fet pujar molt el nivell dels actes presentats:                                                                                                                                                 -La presència dels alpinistes convidats Jordi Pons i Ferran Latorre “Catalans,alpinistes capdavanters”ens ha regalat una vetllada inoblidable. Hem pogut copsar com afrontaven les activitats alpinístiques 2 dels millors representants de generacions separades per quaranta anys. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palamós Joan Barba  els hi va lliurar una placa commemorativa de l’acte.                                                                           
–La projecció de la pel·lícula “Messner” al cinema Arinco,el documental definitiu que repassa la trajectòria de Reinhold Messner,probablement el millor alpinista de la historia.                                                      
–El documental “Del mar al cim,del mar al cel” una producció molt emotiva,de la mà del prestigiós periodista i membre de la nostra entitat Josep Serra i Mateu,que ens explica amb nombrosos testimonis  la història del 25 anys del Club Alpí Palamós.      


Marxes populars
-12a edició de la tradicional Marxa dels Traginers celebrada en un matí de diumenge emboirat,però amb una temperatura molt agradable,s'ha celebrat aquest 8 de novembre amb una participació que s'ha enfilat fins els 819 marxaires inscrits.
-La 11a Marxa dels Traginers celebrada el diumenge 9 de novembre la recordarem pel procés participatiu que ha provocat una mobilització ciutadana sense precedents al nostre país. Alhora ens hi hem volgut afegir amb el lema “Omplim de groc la Vall de Bell-lloc” i donant samarretes grogues amb el logo de Traginers. En una matinal de diumenge que ens ha donat una treva meteorològica,l'edició d'enguany s'ha celebrat sense incidències. La participació s'ha enfilat fins els 705 marxaires inscrits.

-El 16è Itinerari Megalític a les Gavarres i l´Ardenya va aplegar una cinquantena de participants al sector de Vallvanera-Roca Rovira-Malvet,als termes municipals de Santa Cristina d’Aro i Castell d’Aro.Destaquem com sempre la gran tasca divulgativa d’en Remi Serra,Pere Parra i  l’arqueòleg cassanenc Xavier Niell.
 
Sortides a l’estranger
-En Miquel Silva va córrer la Madeira Island Ultratrail celebrada a l’illa portuguesa amb 85km i 4.000mD+,arribant en la 3a posició absoluta i 1a en categoria de veterans.                    
-La Violeta León,Rafa Morillas,Rafel Paradeda,Jesús Correa i Pere Llauradó van fer un intent a la via lion del Cerví(4.478m) assolint el Pic Tyndall(4.241m)
-En Rafel Paradeda,Violeta León i Jesús Correa van ascendir al Gran Paradiso(4.000m) a la Vall d'Aosta italiana.
-L'Oriol Borràs formant equip amb en Dani Rodríguez ha participat a la PTL la prova més dura de l'Ultratrail del Montblanc(307km i 26.000 m desnivell+)acabant en 31a posició amb 140h 36m 6s.

Actes 25è aniversari
Pel que fa els actes del 25è aniversari de caire obert,seguint amb la línia de continguts diversos,en alguns casos hem volgut trobar propostes diferents,originals i que no hàgim dut a terme.
-L’exposició gràfica de fotos i cartells “25 anys del Club Alpí Palamós”.
-La mostra retrospectiva d’audiovisuals “Muntanyes del món” que ens ha portat a les serralades de l’Himàlaia,Alaska,Alps,Tanzània,Patagònia i Ladakh.
-El concurs de fotografia “25 anys del Club Alpí Palamós” i l’exposició de les fotografies premiades i finalistes.
-La sortida del Termenal del municipi de Palamós,28km per descobrir els límits del nostre territori més proper.
-La retolació dels cims,turons i elevacions més emblemàtics del municipi de Palamós amb uns 40 cartells de fusta on hi figuren el nom i l’alçada.                                                                                                                                                           -La col·locació del logo del CAP al Montagut com a record del 25è aniversari amb la inscripció “Club Alpí Palamós,25 anys defensant els valors de l'excursionisme a la Vall de Bell-lloc”.En Jonathan Leys en va fer un vídeo d’aquesta activitat.

La comissió que des de fa 3 anys prepara els actes d'aquest 25è aniversari ha estat formada per : Joan Serratosa,Francesc Xavier Gregori,Zisko Rodríguez,Àngel Cervera,Remi Serra,Joan Ferrer,Rafa Morillas i Pere Llauradó

 
Sortides diverses
-Les sortides d’alta muntanya(Pedraforca,Gorgues de Carançà,Cabrioules,els 3.000 del Posets).En Remi Serra va completar el projecte "els 25 anys del Club Alpí a les muntanyes del O Courel" la més occidental de la Serralada Cantàbrica amb els cims assolits amb la banderola representativa: Formigueiros 1639 m,O Faro 1615 m,Pia Páxaro 1610 m,Teso das Papoulas 1604 m,Capeloso 1598 m,As Lastras do Cabalín 1594 m,O Mallón 1593 m,Montouto 1541 m,Alto do Murelos 1539 m,Os Castros 1519 m,Ataín 1518 m,Pena da Pallosa 1437 m,Pico Soldón 1418 m.
-Les sortides de mitja muntanya(Roques encantades a Sant Feliu de Pallerols,El Parrissal,Sant Miquel de les Formiques a Osor).
-Les sortides socials(Cap de Creus,sortida del 25è aniversari al Gra de Fajol).
-Les sortides d’escalada(Catllaràs).
-Cal destacar les col·laboracions amb d’altres entitats : el 6è Tast de vins al Puigmal amb els cellers de la D.O. Empordà.

Curses de muntanya
-L’Oriol Borràs va participar a : A la Marató i mitja de l'Ardenya(63km i 3100D+)acabant en 8h01' en 15a posició,a l’Ultra del  Montseny(88km i 4700 D+)arribant en 12h34' en 60a posició,a la Gran Ultra Emmona(170 km i 12000D+)abandonant al km 90,
a l’Ultra Valls d'Àneu(93km i 7.344D+)finalitzant en 22h49' i 29è classificat i a la Centuria Trail(39 km i 2300D+)entrant en 5h33’ i 18è lloc final.


-En Miquel Silva va participar a : a la Marató hivernal de Campdevànol(42,5km)finalitzant amb 05:19:13 en la 18a posició,a la Vall de Ribes XS(27km)acabant amb 03:14:48 en la 14a posició,a la Gran Ultra Emmona (Sant Joan de les Abadesses) de 172 km, però neutralitzada pel mal temps, la classificació finalment va quedar en posició 12 amb 26h03m i portava 125 km,a l’Esquella de Pardines (Pardines) de 22 km, posició 35 general amb 03h17m,a la Trail Bisaura XL (Sant Quirze de Besora) de 80 km, posició 3 de la general amb 11h38m i  a l’Adventure Trail Series (Girona) de 35 km, posició 7 de la general amb 03h56m i a la Centúria Trail Colossus (38 km), posició 12a amb 5h15m.
En Miquel formant equip amb el seu fill Ian han participat a : La Cursa de muntanya de Girona(18km) finalitzant en 03:01:14,a la Trail Rocacorba(20km) arribant amb un temps de 03:04:11 i a la Montserrat Skyrace(15km) acabant amb 02:04:56 
-En Francesc Riera va participar a la 5a Marató de l’Ardenya(63km) finalitzant el 64è,a la 3a Cursa solidària per equips Oncotrail de 100km acabant 30ens classificats,a la 11a 24 Hores del Cap de Creus(87km) arribant el 43è i a la 7a Ultra Trail Serra del Montsant(101km) classificant-se en 75a posició.
-En Josep Serra va participar a l’Ultra Montseny(89km i 4.000D+)classificant-se en  86a posició amb 13h13min i a la Gran Ultra Emmona  (escurçada per mal temps)  19è gral. i 3r Màster Masculí 22h37min

-La Maribel Morillas va participar a la 3a Cursa solidària Oncotrail(100km).

Esquí de muntanya
-Les sortides programades ens han portat fins (Vall de Peguera,Monestero,Vall del Siscaró a Andorra,Conangles a la Val d’Aran,Pic de Broate i Sotllo,Vall de Gerber).
-La Maribel Morillas formant equip mixt amb en Miquel Salamó,han guanyat la Copa Catalana FEEC-Millet 2015 després de les 5 proves disputades.

Triatlons                                                                                                                                                            -La Maribel Morillas va classificar-se com a 3a fèmina  a l’Altriman Triatló de llarga distància a l’estació d’esquí de Les Angles.
Bicicleta                                                                                                                                                           -La Maribel Morillas ha participat a la Marxa Cicloturista tots els ports d’Andorra, anomenada “La Purito”.

Natació                                                                                                                                                                         -La Maribel Morillas ha participat a la Travessa de natació  a mar obert  Cap de Creus Cadaques i a la Travessa de natació a mar obert  Calella-Les Formigues-Llafranc.
 
Campanyes

-Enguany la plataforma "Recuperem el Castell de Vila-romà" integrada pel Club Alpí Palamós i l´ADF Gavarres Marítima, va portar a terme la 9a i 10a fase de neteja del Castell. Les feines de neteja i desbrossament d’aquest indret històric es van eixamplant i permeten tenir-lo en unes mínimes condicions visitables.
L'Ajuntament de Palamós i la propietat representada per Focus Engelhorn Paisatge estan negociant una solució definitiva per a la seva consolidació.
-Vam fer una aportació de 300€ a la fundació Oncolliga,després que el convidat a les 9es Jornades de Muntanya i Natura,Joan Clofent,hi renunciés.
-Després del greu terratrèmol del Nepal vam fer una donació a l'associació Círculo de Cooperación que treballa en aquest país per valor de 300€.

Escoles 
-S’ha portat a terme el 8è Curs Municipal d’iniciació a l´Escalada amb tots els centres escolars(C.E.E. Els Àngels,Col·legi Vedruna,I.E.S. Palamós,Col·legi Vila-romà,Col·legi Ruiz Giménez i Col·legi La Salle) al rocòdrom instal·lat pel Departament d´Esports dins del pavelló municipal.
-El monitoratge va a càrrec d’en Marius Pla.
 
Social
-El número de socis de la nostra entitat segueix assolint rècords,arribant a la xifra de 167 persones,més d’un 90% dels quals estan federats.
-El nostre company Francesc Xavier Gregori i Pons ha estat reconegut amb l’Ensenya d’Or de la FEEC 2015 per la seva trajectòria,dedicació i divulgació social de l'excursionisme i l'alta muntanya,especialment de les activitats hivernals en esquí de muntanya i raquetes de neu.
-L’Ian Silva va ser guardonat com el muntanyenc més destacat del període 2014-2015 a la 11a Gala de l’Esport Palamosí.
-Les nostres sòcies més joves,Laura Tauler Hortal (10 anys), Laia Fita Pla-Giribert (10 anys) i Mireia Fita Pla-Giribert (8 anys),varen pujar al Puigmal des de Queralbs en dos dies, superant un desnivell de 2000m.
-Hem tornat a participar per 6a vegada en la Festa Major de Palamós gestionant una barraca.

www.clubalpipalamos.cat
-Hem renovat el nostre espai web amb un nou disseny més modern i actual.
-Seguim actualitzant i millorant la comunicació informàtica,per tal de donar-nos a conèixer i oferir un millor servei. Seguim mantenint obert el grup Club Alpí Palamós al Facebook per tal que tothom hi pugui interactuar.
 

Material i local social 
-Hem adquirit un roll up amb el logo del 25è aniversari.
-Hem subvencionat armilles commemoratives amb la marca Patagonia del 25è aniversari entre tots els socis i sòcies.
Publicacions
-En Francesc Xavier Gregori ha publicat la Guia “Costa Brava-Baix Empordà 20 excursions a peu” amb l’editorial Cossetània.
-Hem editat un calendari del 2015 amb les  fotos dels 10 darrers anys aportades pel socis i sòcies.                                                                                                                                                                   -Hem rebut una donació de llibres de l'Enric Corominas.

Àpats
-Per tal de cohesionar el grup han tingut lloc amb motiu de : la presència dels convidats a les 8es i 9es Jornades Muntanya i Natura,la Marxa dels Traginers,la darrera sortida de l’any a Can Pere Tià,dinar del 25è aniversari a Tregurà,la neteja del Castell de Vila-romà,sopar de cloenda dels actes del 25è aniversari.
 

Administracions i Ens Públics
-El contacte segueix essent continu amb :
-L´Ajuntament de Palamós(Departament d'Esports,Àrea de Medi Ambient i Departament de Cultura).
-El Consorci de les Gavarres.
-La Diputació de Girona.
-L´A.D.F Gavarres Marítima.