Imprimeix

El Teide 2009, el sostre volcànic

el .

És una de les muntanyes de referència, donat que passa per ser el sostre de l'estat espanyol amb els 3.718 metres d'alçada.

Quan s'arriba a l'illa de Tenerife amb l'avió, la seva silueta destaca per sobre de tot.

 

La millor manera d'acostar-se és llogant un cotxe o amb autobus. En ambdós casos podem arribar al Parc nacional del Teide seguint per les excel.lents carreteres que el travessen de nord a sud i d'est a oest.

 

Si sortim de la capital, Santa Cruz de Tenerife caldrà prendre la carretera dorsal TF-24 que separa les parts nord i sud de l'illa. Després de passar pel centre de visitants de El Portillo ,a uns 3 kms hi ha el pàrquing senyalitzat en bateria (capacitat per a 12 cotxes) amb la indicació del refugi. Estem a 2.350 metres al peu de la Montaña Blanca. Comencem a fer camí cap al refugi per una pista ample que voreja la Montaña Blanca.

 

Al cap de 1 hora arribem a una esplanada on es pot contemplar el Teide amb una de les colades de lava i les pedres de gran dimensions anomemades Los Huevos del Teide.

 

Deixem la pista després de 30 minuts per agafar un caminet ben marcat que comença a pujar. S'arriba a un replà des d'on ja es pot divisar l'antena del refugi. Encara resta una bona pujada fins arribar al refugi Altavista (3.270m.). L'horari normal fins aquest punt és d'unes 3 hores o 3 hores i mitja.

  

El refugi està guardat,amb capacitat per a 60 persones.No hi fan menjars però disposen de tots els estris per tal que la gent pugui cuinar. Hi ha lliteres amb flassades, un menjador, una sala d'estar amb llar de foc i W.C. a dins. Cal fer la reserva per fer- hi nit.

No cal disposar de permís d'ascensió en cas que es pernocti en aquest refugi. Cal però, deixar lliure el camí a partir de les 9 del matí. A partir d0aquesta hora hi arriba el telefèric i només hi poden accedir amb un permís especial del Parc.

Després de fer nit cal llevar-se d0hora per fer coincidir la sortida del sol al cim del Teide. Sortim de nit,pujant fins a un mirador, que porta al cap de 1hora a l'estació superior del telefèric del Teide (3.550m.) anomenat la Rambleta.

 A partir d'aquí el camí està empedrat per permetre la pujada de la gent que hi arriba amb el telefèric sense massa problemes. Aquest tram, anomenat sendero Telesforo Bravo, es fa en uns 30 minuts. A partir d'aquí  ja es comença a sentir la pudor a sofre i a veure algunes fumaroles del cràter.

Des del cim (3.718m.) en dies clars hi ha una vista excepcional amb l'espectacle de la sortida del sol i la projecció de l'ombra del Teide cap a l'oest, això justifica de ple la pujada.

L'ascensió des del refugi es fa en 1 hora i mitja.

Sempre que vulguem viure l'ambient de muntanya cal fer- ho d'aquesta manera. Pujant d'hora o a partir de quarts de 6 de la tarda que és quan marxa el darrer viatge del telefèric carregat de turistes.

Dades d'interés :

-Telèfon reserves Telefèric del Teide (que gestiona el refugi Altavista) 922 53 37 20.

-Permís pujada Teide (pels que vulguin pujar amb telefèric) 922 29 01 29.

 

-Millor anar-hi fora de temporada alta per evitar massificacions i fora de l'horari del telefèric.

-Webs www.telefericoteide.com

         www.todotenerife.es