Imprimeix

Còrsega 2010, l'illa de la bellesa

el .

L'Illa de Còrsega, rep el nom molt justificat d'illa de la bellesa. S'hi arriba amb avió fins Ajaccio o Bastia o amb Ferry,normalment des de les costes franceses (Tulon o Marsella). També podem travessar l'estret de Bonifacio des de l'illa de Sardenya.

La capital és Ajaccio. Entre les poblacions principals en destaca Corti situada al bell mig de la zona més muntanyosa. Fou l'antiga capital i actualment destaca per la seva zona universitària.

És molt conegut el G.R. 20,considerat com a el més dur d'Europa i que travessa l'illa de nord a sud. El punt més alt és el cim del Monti Cinto (2.706m.), seguit del Monti Rotondo (2.622m.).

La pujada al Monti Cinto es pot fer des de la Vall d'Asco pel nord, o bé, des de la Vall del Niolu pel sud. Pel nord és més ràpid. Nosaltres ho vam fer pel sud on el desnivell és d'uns 1.600 metres. Des dels càmpings de Lozzi (1.100m.) calen 2 hores fins el refugi Ercu (1.650m) i 3 hores més fins el cim del Monti Cinto. El cami està balissat amb marques i fites de pedra. 

    

El Monti Rotondo el vam pujar des de la Vall de la Restonica (molt propera a Corti). El desnivell és gran d'uns 1.700 metres des del Pont de la Frassetta, indicat al peu de la carretera que porta a les Bergeries de la Grotelle. És sorprenent trobar-se un refugi tot just al cim. Des d'aquí s'obtenen les millors vistes en 360º de tota la illa. 

    

Els llacs glacials de Melu i Capitelu estan per sobre de 1.700m. i 1.900m. S'hi arriba per la carretera de la Vall de la Restonica fins a les Bergeries de la Grotelle. Aquí hi ha un gran parquing pels cotxes. És un dels indrets més visitats de Còrsega per la facilitat d'accés. 

     

D'altres muntanyes destacades són el Monti d'Oro (2.389m.) més al sud i la piràmide del Paglia Orba (2.525m.) i les agulles dels I Cinque Frati des de la Vall del Niolu.