Imprimeix

Crònica 3es Jornades de Muntanya i Natura 2009

el .

Les 3eres Jornades de Muntanya i Natura han suposat la consolidació de l'interès que desperta l'entorn natural. Hem mantingut el mateix format, constatant que s'obté una bona resposta del públic. Es vol que tothom hi pugui participar de manera diversa.

Un dels factors clau és l'aposta per la qualitat de les propostes presentades, fet que fa més atractiu tot el conjunt.

Enguany la fatalitat ha fet que dediquéssim tots els actes a la memòria del nostre company Dani Viñas,que ens va deixar uns dies abans del començament i al nostre company Miquel Arenas, víctima d'un greu accident de trànsit.

 

Pel que fa els actes presentats :

1)  La projecció de la pel.lícula " 5 días, un verano " al cinema Arinco. Vam poder veure els mitjans tècnics i el material que s'utilitzava als Alps fa molt anys en les activitats muntanyenques. La coordinació d´en Zisko Rodríguez ho va fer possible.

 2)  L'audiovisual " Caminant per Tanzania ", un muntatge d'en Joan Serratosa on hem pogut contemplar paisatges de parcs naturals llunyans i desconeguts per a la majoria.

 3)  La presència de l'alpinista Oriol Baró acabat d'arribar de l'Himàlaia. Amb ell hem pogut gaudir de l'audiovisual " Escalades extremes ", a banda de veure en primícia imatges de la seva recent expedició al Tegu Ragi Tau. De ben segur, el més entretingut mercès a la personalitat extrovertida i despreocupada de l'Oriol, que fa senzill allò que no ho és.

El Departament d´Esports li va lliurar una placa commemorativa.

 4)  La 6ena Marxa dels Traginers amb una participació de 475 marxaires ha tingut molt bona acceptació.

Tot plegat fa que ens sentim satisfets i tota la feina s'ha vist recompensada. De cares a l'any vinent intentarem mantenir el nivell, tot i que serà difícil.

 Agraïm el suport del Departament d'Esports, l'Àrea de Medi Ambient i el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Palamós.

També els nostres patrocinadors Garatge Andreu, Caixa Girona, Cuines Viñals, Aïllaments Valentí i Marsan.

Donem les gràcies a Arinco S.L. per les gestions i la cessió desinteressada de la sala de cinema.

Així com a Ràdio Palamós per fer-ne difusió.