Imprimeix

Audiovisual Muntanyes del Món amb l'Ester Sabadell

el .

DIVENDRES 12 D´OCTUBRE DE 2007

A LES 21,30 HORES

TEATRE-AUDITORI  "LA GORGA" DE PALAMÓS

 

L'alpinista catalana Ester Sabadell va realitzar la seva primera expedició l’any 1999, formant part de l'expedició “El Barça a 8000 metres”. L’objectiu era pujar el cim del Hidden Peak (8.068 m) i van aconseguir arribar a una altura màxima de 7.200 m.  

El 2001, va tenir l´oportunitat de treballar dins de l'equip de “Al Filo de lo Imposible”, programa de TVE que realitza documentals d'esports d’aventura, entre ells l’alpinisme. En aquesta ocasió van anar a escalar “l’Ama Dablam”, muntanya sagrada de l’Himàlaia de 6.856 m, que ha estat considerada al llarg de la història la muntanya més bella de la terra.

El 2002 va protagonitzar un del documentals més premiats de muntanya l'escalada de l´ aresta de Peuterey als Alps Italians.

Un any després va patir un tràgic accident que la va apartar del món de la muntanya durant un dur any de rehabilitació. 

El 2004 després de posar-se a prova participant en una expedició al Manaslu, muntanya de 8000 metres del Himàlaia, va decidir travessar caminant  més de 700kms el desert del Sàhara.

El 2005 va fer realitat un dels seus somnis al coronar un cim de 8000 metres, el Nanga Parbat, convertint-se en la 15ena dona del món en pujar aquesta muntanya i la primera noia catalana.

El Gener de 2006 va realitzar una expedició a l'Antàrtida, on va realitzar diferents escalades descobrint un món totalment diferent del que havia vist fins ara.  A la Tardor del mateix any va viatjar fins el Tíbet per intentar escalar la mítica cara Sud del Shisha Pangma. Aquest cop hi participava com a càmara d’altura, i va arribar a 7500m a tan sols 500m del cim.

Aquest any 2007 ha fet cim al Broad Peak(8.047m) al Karakorum pakistanès. 

A banda de l’interès alpinístic d’aquest audiovisual, també ens mostrarà un interessant document sobre la història, la cultura i la gent que dóna sentit a la màgia de la muntanya. Mitjançant diapositives, fotos, vídeos... farà que, durant uns moments, la sala de projeccions esdevingui una autèntica exposició d’imatges bellíssimes d’arreu del món.

Tot  vist des del punt de vista d’una dona.

Us hi esperem a tots.