Imprimeix

8es Jornades de Muntanya i Natura 2014

el .

Dins el marc de les 8es Jornades de Muntanya i Natura, el Club Alpí Palamós presenta amb el suport del Departament d'Esports, l'Àrea de Medi Ambient i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós i el patrocini d'Urbaser i Hutchinson les següents activitats durant el periode del 7 al 14 de novembre:

Documental Radiografia de l'ultra amateur Audiovisual Els meus set cims un camí per superar el càncer  

Podeu veure els teasers dels 2 audiovisuals clicant els següents enllaços:

https://www.youtube.com/watch?v=DfywcxLr2jo

https://vimeo.com/61928396

 

 Documental ‘Radiografia de l’ultra amateur’  
 
-Dia: Divendres 7 de novembre de 2014
-LLoc : Teatre-Auditori "La Gorga".
-Hora :  21,30h
-Entrada gratuïta.
-Autors: Josep Serra i Mateu,Oriol Borràs, Miquel Silva,Francesc Riera i Àlec Ramon.
-Descripció: Als ulls dels profans, córrer més de 100 quilòmetres sense parar pot suposar una gesta excepcional. I passar dues nits sense dormir amb tot el cos adolorit pot semblar bogeria, temeritat o massoquisme.
Amb tot, la majoria d’ultrafondistes són gent  normal que intenta combinar família i feina amb la passió del córrer i de la muntanya.
Al Club Alpí Palamós n’hi ha uns quants d’aquests. Disfruten de cada passa que fan i no es canviarien per ningú altre.
S’han anat gravant durant tot un any per mostrar com s’ho fan, què els mou i què en treuen de tant de córrer.

Podeu veure el documental sencer clicant el següent enllaç : http://vimeo.com/111714771

Audiovisual `Radiogradia de l'ultra amateur´

Pel·lícula `Into the wild(Cap a terres salvatges)´

-Dia :Dijous 13 de novembre de 2014.
-LLoc: Cinema Arinco.
-Hora : a les 21,30 hores.
-Entrada gratuïta.

Pel·lícula basada en el llibre del muntanyenc i periodista Jon Krakauer escrit el 1996.Amb guió i direcció de l'actor i director nord-americà Sean Penn es va estrenar l'any 2007 i està protagonitzada per Emile Hirsch,William Hurt,Marcia Gay Harden i Catherine Keener.                                                                    Explica la història de Christopher McCandless,un jove nord-americà que el 1990,després d'acabar els seus estudis universitaris,decideix allunyar-se de la societat amb la qual ha conviscut.
Els problemes familiars i la seva afició per la lectura naturalista i existencialista el marquen de tal manera que prèn l'opció de convertir-se en un rodamón.Després de més de 2 anys travessant Califòrnia.Oregon i Dakota del Sud rep l'impuls de viure tot sol amb contacte directa amb la natura.Tant és així,que s'instal·la a Alaska on hi troba un vell autobús abandonat que li fa de refugi.Amb un vell rifle i llibres de plantes silvesteres mirarà d'engegar un nou estil de vida lluny de l'estil convencional al qual estava acostumat.

Pel·lícula Ìnto the wild(Cap a terres salvatges)´

 

Documental `ELS MEUS SET CIMS un camí per superar el càncer´

-Dia: Divendres 14 de novembre de 2014
-LLoc : Teatre-Auditori "La Gorga".
-
Hora : 21,30h
-
Entrada gratuïta.
-
Autors: Joan Clofent                                                            

-Fitxa técnica : Direcció:  Joan Riedweg
Basat en el llibre "Els meus Set Cims", de Joan Clofent
Espanya, 2013
Una producció de Riedweg Produccions SL
Tràiler : https://vimeo.com/61928396

-Descripció : En Joan Clofent i Torrellas és un enamorat de la muntanya i practicant de tota mena d'esports que hi estan relacionats -excursionisme, alpinisme, escalada i esquí de muntanya-, però també d'altres que es fan en el seu àmbit, com les curses de resistència i la bicicleta tot terreny. L'any 2005 se li detecta un càncer de bufeta que evoluciona de manera molt desfavorable, tot i el pronòstic optimista del primer moment. Llavors decideix iniciar un camí personal de superació de la malaltia i busca la complicitat de la seva estimada muntanya per centrar-se en el que ell anomena "els meus Set Cims".Ven les participacions en la seva empresa i es dedica a conquerir els cims més alts de cada continent.Al maig de 2012 va culminar el seu projecte pujant el sostre del món,l’Everest.Tenia 66 anys i 9 mesos i es va convertir en el muntanyenc més veterà en assolir-lo. Esdevé un testimoni excepcional de superació del càncer a través de la muntanya i de la muntanya a través de la malaltia.

El projecte de documental va néixer quan el manuscrit del llibre ja era una realitat. Joan Clofent va proposar a Joan Riedweg la idea de convertir en audiovisual les seves experiències; per una banda, per mostrar-les als centres excursionistes d'arreu del país, i, per l'altra, perquè la pel·lícula servís d'eina d'ajuda per a totes aquelles persones que viuen una situació semblant a la seva per poder superar el procés.

Audiovisual `Els meus set cims,un cami per superar el càncer´