Print

20è Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya

on .

Us presentem la informació del 20è Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya.


 

Print

Crònica del 17é Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya 2016

on .

17é ITINERARI MEGALÍTIC A LES GAVARRES I L’ARDENYA

(Sector Puig del Castell - Serra Llarga - Puig Gros - Era de la Llaca)Després d’uns dies rebent les preuades pluges que ajudaran a mantenir verds els nostres boscos i millorar l’estat les reserves d’aigua de cara a l’imminent estiu, el bon temps ha volgut ser el protagonista del 17é Itinerari Megalític a les Gavarres i l’Ardenya.

Són tres quarts de vuit del mati i un sol radiant ens dóna la benvinguda al Descàrrec d’en Gironès (sector sud-oest de les Gavarres), on poc a poc van arribant els cotxes que acabaran omplint la zona d’aparcament. Prop de 50 participants han vingut a gaudir d’aquesta sortida on l’excursionisme, la història i natura es donen la ma per caminar plegats entre camins i corriols amagats, molts d’ells netejats expressament per aquesta ocasió.

Un cop més, la feina impecable del nostre soci i organitzador de l’acte, en Remi Serra, queda constatada només rebre el formulari que s’entrega a tots els participants. Un tríptic amb les explicacions de tot el que veurem al llarg de la sortida, i dos documents adjunts; el plànol de l’itinerari, i el perfil de la ruta. Tot queda perfectament detallat. Aquest diumenge recorrerem un total de 8’4km amb 250m de desnivell positiu acumulat.

Alguns dels punts més destacats que visitarem són la Roca e les Tres Rases, i la casa de Can Cantallops. De seguida arribarem al poblat ibèric del Puig del Castell, on ens aturarem a fer un mos i beure un xic de vi. Ara, agafarem un corriol curt i amb una pendent considerable, que ens recorda la feinada que han fet els nostres companys, en Remi i en Pere, per desbrossar i deixar-nos nets i transitables aquests corriols que pocs dies abans eren del tot inaccessibles.  Alguns companys dels grup s’aturen per mirar d’abraçar el suro de la Trinitat i fer-s’hi algunes fotografies. Tot seguit, trobem les inscultures del Puig de les Puces, descobertes pel mateix Xavier Niell l’any 2006 i que daten del 2700-2200 aC. Quin luxe aprendre i escoltar en directe al mateix descobridor d’aquestes cassoletes artificials i rituals.

Seguirem l’itinerari i passarem dues coves (Serra llarga I, Serra Llarga II). La següent torna a ser un descobriment de Xavier Niell, la Cova de les Falgueres. En Xavuer ens explica que l’ampli espai del seu interior va ser buidat i aprofitat en el passat com a lloc d’aixopluc per llenyataires i carboners.

Passem per la Cova Toixonera IV, descoberta pel mateix Remi Serra i la Mari Luz Bao l’any 2010. Acabarem visitant el Paradolmen de la Cova Toixonera I, la Cova Toixonera II i la III, les restes arqueològiques del Mas de l’Era de la Llaca, l’Esquerda, Les Pedres Grosses, i el Paradolmen Jaume Abel.

La diferència d’edat entre el participant mes jove (10anys) i el de més edat (82 anys), demostra un cop més, que aquesta sortida està pensada perquè la puguin gaudir un gran ventall de persones.

Marca un tret diferencial el poder comptar un any més amb la col·laboració de l'historiador i arqueòleg Xavier Niell, que potencia i dota de contingut aquesta activitat. Amenitza doncs la caminada amb les explicacions extretes dels treballs que ell mateix a dut a terme en aquesta zona, durant les passades prospeccions arqueològiques del novembre de 2013.

 

   

En Xavier s’explica amb gran fluïdesa i de forma molt entenedora per a tot tipus de públic, es nota que no només domina la matèria, sinó que n’és un apassionat. Coneix cada racó del bosc, cada turó i cada detall dels monuments que visitem. Amb gran interès escolta els dubtes i respon a totes les preguntes que se li fan al respecte.


   

Agrair un cop més la gran feina d’en Remi  Serra , en P. Parra, i en J. Serratosa, que un any més ens han ofert la oportunitat de descobrir i si pot ser, valorar una mica més, el nostre patrimoni històric i cultural.


     

    

 

 

Print

17é Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya 2016

on .

Aquí tenim la informació del 17é Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya.

Diumenge 15 de maig 
Sortida : 8h. del matí.    
Arribada : al migdia aproximadament
Recorregut : 8,400 Km.

Podeu fer clic aquí per veure el Mapa

Per a més informació, inscripcions i contacte:  Remi Serra - remigiserra@hotmail.com
Print

Crònica 16è Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya 2015

on .

En un matí de diumenge amb temperatures estiuenques i ,després de 14 anys,hem tornat a la Vall d’Aro per visitar els monuments megalítics que varen quedar pendents en la segona edició.
Enguany,amb la participació d'una cinquantena de persones,l'hem fet en sentit contrari, començant per Malvet, continuant per Vallvanera i finalitzant per Bousarenys.Han estat 14km de recorregut i un desnivell de 450m.

Podeu veure les fotos clicant al següent enllaç : https://picasaweb.google.com/102455432706331445499/16eItinerariMegaliiticALesGavarresILArdenya2015

Cova d'en Riera Dolmen del Mas Bousarenys

Print

16è Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya 2015

on .

-El proper diumenge 17 de maig tindrà lloc el 16è Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya.

-Enguany el sector escollit ha estat el de Vallvanera-Roca Rovira-Malvet.

-Es tracta d'una ruta guiada amb la presència de l'arqueòleg Xavi Niell,que ens anirà explicant tot el que anem visitant.

-La distància aproximada és d'uns 14km amb un desnivell de 450m.

-Podeu veure el mapa del recorregut clicant el següent enllaç :

http://www.instamaps.cat/geocatweb/visor.html?businessid=9386b430d6123181f24164b17a09016c#14/41.8302/3.0085

-La sortida està prevista a les 8h del matí des de l'aparcament del bicicarril de Santa Cristina d'Aro(davant la "Casa màgica").L'arribada es preveu cap a les 14h.

-Demanem que els participants arribin abans de les 8h per poder fer les inscripcions.No podrem sortir fins que tothom s'hagi inscrit,donat que cal un registre tancat de participants.

-Preu de l'assegurança : 3€ pels no federats. Gratuït pels federats amb llicència FEEC(obligatori la seva presentació).

-Per a més informació truqueu els telèfons 972317237/608435959(Remi)

Díptic 16è Itinerari Megalític