Print

DOBLE PODI DEL CLUB ALPÍ A LES 24H DEL CAP DE CREUS!

on .

Aquest passat 15/16 d'abril, s'ha disputat una prova de resistència molt exigent, la Marxa 24h del Cap de Creus. 87km amb 3000m de desnivell positiu. Dos corredors del Club Alpí Palamós han pujat al podi en 2ª i 3ª posició, estem MOLT orgullosos de tenir entre nosaltres corredors d'aquest nivell, i aquests resultats posen de relleu l'excel·lent estat de forma i la seriositat amb que es preparen tant física com mentalment. 

Moltes felicitats companys Oriol Borras Tigre BestialLoren Aguado

Classificació 2017: https://24horesdelcapdecreus.wordpress.com/classificacio-llarga/


Print

EL CLUB ALPÍ PALAMÓS CORONA EL CIM DEL CERVÍ! (4478m)

on .

- Constituït l’any 1991, el Club Alpí Palamós celebra el seu 25è aniversari coronant el cim que dóna forma al logotip de l’entitat -

El Matterhorn o Cervino, és sense dubte la muntanya més emblemàtica d’Europa degut a la seva impressionant figura, està també catalogada com una de les més boniques del planeta. Aquesta gran piràmide de roca,  ha estat sempre i segueix essent avui en dia, un dels cims més preuats per alpinistes d’arreu del món.

Per aquest motiu ara fa 25 anys, quan es va constituir el Club Alpí Palamós, es va decidir que el perfil d’aquesta muntanya passaria a ser la imatge i logotip de l’entitat.

Un any abans de constituir-se el Club Alpí Palamós, dos dels que serien els seus fundadors, en Miquel Àngel Romero i en Lluís Ropero van escalar amb èxit fins al cim del Cerví. Des de llavors hi ha hagut diversos intents però hem hagut d’esperar fins aquest passat 25 d’agost de 2016,  a que la cordada de tres formada per en  Jesús Correa,  en Lluís Martí i la Violeta León, arribessin  fins la mítica creu que corona aquest meravellós cim.

Per vies diferents:

L’any 1990 es va fer per la via Hornli de la vessant Suïssa i aquest any s’ha fet per la via Leone de la vesant Italiana. La diferència bàsica rau en la major verticalitat de la via Leone que fa sobretot més complicada la baixada del cim. Per aquesta raó molts alpinistes que pugen per la Leone, després fan la baixada per la Hornli (Suïssa) però el fet de que la cordada palamosina pugés i baixés per la Leone els va alliberar també el camí de tornada, sense trobar pràcticament ningú durant la baixada.

Com sempre recordem, una muntanya no s’ha completat amb èxit fins que la hem baixat, i en aquesta en concret, la baixada requereix una especial concentració i podríem dir que és tant o més tècnica que la pujada.

Per la seva posició, història, bellesa i dificultat tècnica, es tracta d’una escalada que podríem definir com a complexa i compromesa, en una de les muntanyes més boniques del planeta.

Hi ha muntanyes que per diferents factors, segueixen despertant el mateix interès anys després de les seves primers ascensions. El Cerví és una d’aquestes. Tot i que no s’escala com en els seus inicis i que el Club Alpí Itialià i Suís l’han equipat amb algunes maromes (corda gruixuda per superar trams de parets verticals o desplomades), o cadenes, manté intacte el seu estatus. No en va, segueix tenint la taxa d'accidentalitat més alta de qualsevol pic dels Alps.

Estratègia:

Tot i que hi ha molts factors que s’escapen del control humà, els tres companys del Club Alpí han treballat de valent per assegurar-se’n de tenir opcions de fer el cim. Una bona preparació física i anar molt coordinats amb les maniobres d’ascensió, han estat claus. Altres factors com la meteorologia s’escapen del nostre abast, però en aquesta ocasió tot ha anat de cares, i s’han trobat amb un temps immillorable, punt que ha estat força condicionant per a contribuir en l’èxit de l’ascensió.

Aclimatació:

En Jesús, en Lluís i la Violeta, estan immersos en una exigent preparació per encarar un repte majúscul aquest proper 7 d’octubre, moment en el qual sortiran cap a Nepal a intentar coronar l’anomenat Cerví de l’Himàlaia, el majestuós Ama Dablam de 6856m.

Per aquest motiu acaben de passar una setmana als Alps entrenant en alçada i durant aquests dies han pogut fer fins a 8 cims de més de 4mil metres, entre ells el Cerví.

Detalls de l’ascensió:

El passat dimecres 24 d’agost es van llevar d’un càmping on estaven allotjats a la Vall d’Aosta amb l’objectiu de pujar fins al Refugi de Carrel a 3800m.

Cal tenir en compte que venien del Massís del Monte Rosa on havien fet un bon grapat de quatre mils, entre ells el Zumsteinpitze de 4469m i havien passat dues nits en alçada, incloent una nit al refugi més alt d’Europa, la Capanna Margherita a 4455m.

Això sense dubte va contribuir a que ja arribessin aclimatats a l’intent del Cerví i els va permetre pujar al refugi de Carrel ràpidament, amb una sensació molt positiva i sense ni rastre de cansament acumulat. Des de Carrel, dijous 25 a les 5 de la matinada començarien la jornada d’atac al cim. A les 8h ja havien arribat al Pic Tyndal. Des d’allà van perdre força temps degut a que certs passos són autèntics embuts i creen taps amb altres cordades, però de forma respectuosa, avançant-ne algunes de considerablement més lentes que ells i esperant-se amb les altres... a les 11.30h ja estaven al cim. Ho havien aconseguit.

Un cop feta la foto de rigor,  calia tornar al refugi de Carrel.  Sense baixar la concentració això sí, començava una llarga sèrie de ràpels i desgrimpades molt aèries i delicades. Quasi 7h més tard arribaven al refugi i l’endemà amb calma baixarien de nou a Cervinia per encarar el retorn a Palamós.

 

 

Print

Ruta del termenal del municipi de palamós 2015

on .

-El proper diumenge 12 d'abril del 2015 tindrà lloc aquest itinerari,en el qual resseguirem els termes que delimiten el municipi de Palamós amb Calonge,Fonteta,Vall-llobrega i Mont-ras.
-La sortida es farà al Passeig del Mar de Palamós(davant l'escultura dels pescadors) a les 8h del matí. L'arribada també serà al mateix punt. La llargada total és de 27,800 km i 950 m de desnivell acumulat.Tot i això,hi haurà diversos punts on qui vulgui podrà escurçar el recorregut.Quan s'arribi al barri del Figuerà,a tocar del Pavelló d'Esports de Palamós,s'hauran recorregut 12km(es pot deixar un cotxe aquí o fer els 2km que ens separen fins al Passeig del Mar).
-Tots els participants hauran d'inscriure's com a molt tard el dimecres 8 d'abril.Tots els que no estiguin federats amb la llicència de la FEEC(caldrà presentar la tarja),els hi tramitarem una assegurança per aquesta activitat. Els inscrits fora d'aquesta data i fins al moment de la sortida,podran participar però no tindran dossier de ruta.   

-Caldrà contactar amb l'adreça electrònica : clubalpi@gmail.com aportant nom,cognoms i DNI.També cal especificar si s'està federat i si és soci del Club Alpí Palamós.
-És una marxa no competitiva,sense marcatge,caldrà emportar-se'n el menjar i beure i s'anirà en grup.  
-A tots els participants inscrits se'ls hi entregarà un exhaustiu dossier elaborat per l'historiador local Pere Trijueque.                                                                                                                                                  
-El preu pels federats serà de 3€ i de 5€ pels no federats.Es pagarà a la taula d'inscripció abans de la sortida. Pels socis federats del Club Alpí Palamós serà gratuït.

 

Cartell Ruta del Termenal de Palamós Mapa Ruta del Termenal de Palamós

Podeu veure les fotos clicant el següent enllaç :

https://picasaweb.google.com/102455432706331445499/RutaDelTermenalDelMunicipiDePalamos12042015#

Print

Francesc Xavier Gregori guardonat amb l'Ensenya d'Or de la FEEC 2015

on .

El nostre company Francesc Xavier Gregori ha estat reconegut per la seva trajectòria,dedicació i divulgació social de l'excursionisme i l'alta muntanya,especialment de les activitats hivernals en esquí de muntanya i raquetes de neu.

El dimecres 21 de gener de 2015 ha rebut l'Ensenya d'Or de la FEEC,amb la presència de molts convidats dins la Festa de la FEEC celebrada al Centre Cultural del Born de Barcelona.

F.X.Gregori rebent l'Ensenya d'Or 2015 F.X.Gregori rebent l'Ensenya d'Or 2015

Podeu veure les fotos clicant aquest enllaç : https://picasaweb.google.com/102455432706331445499/FrancescXavierGregoriRepLEnsenyaDOr2015#

Print

Barraca Festa Major Palamós 2014

on .

Per 5è any hem tornat a gestionar una barraca a la festa major de Palamós 2014. enguany les dates han estat del 21 al 25 de juny.

Volem agrair tots els que hi heu col·laborat i participat.Això ens permetrà afrontar durant el proper any 2015 el nostre 25è aniversari amb millors condicions.

Podeu veure les fotos clicant el següent enllaç :

https://picasaweb.google.com/102455432706331445499/Barraques2014#

Barraques 2014 Barraques 2014