Imprimeix

Crònica 12è Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya 2011

el .

Fidels al nostre compromís amb la gent que any rera any gaudeix amb els megàlits i tot el patrimoni ancestral, hem tornat a oferir un recorregut molt ben dissenyat. 

Enguany, després d'un dissabte incert pel que fa a la climatologia, ens hem llevat amb un matí de diumenge assoleiat. Un centenar de persones han près part en aquest itinerari que ens ha dut pels voltants del terme municipal de Sant Feliu de Guíxols al Massís de l´Ardenya.

Podeu veure les fotos clicant aquí :     https://picasaweb.google.com/clubalpi/12eItinerariMegaliticALesGavarresILArdenya2011#

 

El sector escollit ha estat el de la Riera de les Comes-Puig Romaguer-Puig Gros. Tot i que a l'Ardenya els dòlmens són més aviat escassos, s'hi troben gran quantitat de coves i cataus. Durant el traçat hem pogut visitar: les fonts del Pastor i Tres Fonts;les coves dels Mas Assols, de les Olles, del Puig Gros i de la Costa d'en Cirera; els paradòlmens del Mas Assols i del Turó de l'Àliga; el Menhir del Camí de les Sorres; l'Abric del Collet de la Mare de Déu; els cims del Puig Romaguer (318m) i del Puig Gros (325m).

 

Cada any el grup és més nombrós i això fa que ens hàgim d'esforçar per conduir els participants el més compacte possible. Així aprofitem els moments de reagrupament,com pot ser l'esmorçar, per poder donar una explicació general i de més durada a tothom. El nostre arqueòleg, en Jordi Casadevall, sempre s'esmerça, apropant-nos al món del megalitisme amb tot luxe de detalls.

Altre cop, ens hem de treure el barret davant la feina de molts mesos dels nostres companys, amb en Remi Serra liderant el grup juntament amb la M.Luz Bao i la col.laboració d'en Pere Parra i en Jordi Tauler. Se'ls hi va girar molta feina i, ni el fet d'haver de remarcar part del recorregut per la pluja caiguda durant moltes hores abans, ni el trencament de la clau del vehicle de marcatge, van impedir la correcta celebració d'aquesta edició.

Des de l'organització agraïm la resposta popular que ens encoratja pels propers anys. Els missatges de satisfacció faran que intentem superar-nos l'any vinent.