Imprimeix

Crònica 13è Itinerari Megalític a les Gavarres, l'Ardenya 2012

el .

La tretzena edició del itineraris megalítics, deixant enrera possibles malastrugances, s'ha desenvolupat sense cap mena d'incidència negativa. Durant un matí dominical força calurós, el centenar de participants ha pogut gaudir d'un recorregut pel terme municipal de Palafrugell.

Podeu veure les fotos clicant aquí :

https://picasaweb.google.com/clubalpi/13eItinerariMegalitic2012#

 

Enguany el sector escollit ha estat el de Ses Felugues-Tamariu-Sant Sebastià. Tot i que, comparativament, en aquesta zona els elements megalítics són escassos, la contemplació del paisatge costaner ha arrodonit l'itinerari. Hem pogut visitar: el Puig de Ses Felugues i de Gruí, les Coves artificials de Ses Felugues, el poblat ibèric i la torre de guaita de Sant Sebastià, els jaciments de les Pasteres i dels Torrents, l'Ara dels sacrificis, el dolmen de Can Mina dels Torrents, el Pont d'en Casaca, el pou dels Vents del paratge d'en Ros, la Font d'en Cruanyes, el molí de la Riera de Tamariu, la platja de Tamariu i les cales d'en Roig, Gamarús i Pedrosa.

El grup encapçalat per l'arqueòleg palamosí Jordi Casadevall, fidel com sempre a aquesta cita, va poder escoltar els seus comentaris especialitzats en aquest camp.

No cal dir que un any més, després de molts mesos de feina, el grup impulsor capitanejat per en Remi Serra, amb la M.Luz Bao i en Pere Parra ha tornat a realitzar una tasca excepcional. Destacar la col·laboració d'en Joan Serratosa, l'Àngel Cervera i d'altres socis dels Club Alpí Palamós.

Remarcar que hem volgut participar en la Campanya SOS Richi, recaptant fons per tal d'aportar el nostre granet de sorra en aquesta causa solidària. Finalment s´han aconseguit més de 300€.

Volem agrair el suport del Departament d'Esports de Palamós i la resposta de la gent, que ens ajuda a mantenir la il·lusió per poder seguir al mateix nivell en les properes edicions.