Imprimeix

Josep Serra a l'Ultratrail d'Andorra 2010

el .

El 25 de juny a les 12 de la nit començava a Ordino la segona edició de l'Ultratrail d'Andorra. 112km i 9700 m de desnivell. Uns 475 ultrafondistes prenien la sortida amb ganes de saber com seria de dur fer la totalitat del recorregut.

 

 

La primera edició es va haver d'escurçar per tempestes elèctriques i les parts més altes i interessants del recorregut van quedar per descobrir.

El mal temps, igual que la lluna plena que marca el solstici d'estiu, no van faltar a la cita. Però aquest cop la tempesta només va neutralitzar la cursa durant un parell d'hores. L'aigua, el fred i un itinerari molt tècnic i dur fan ser els causant d'una gran escabetxina.  Dels 475 sortits, tan sols van acabar 96. 

Ja entrada la segona nit, Josep Serra, del Club Alpí Palamós va formar grupet amb Teresa Forn (Manresa) i Eduardo Cuber (Saragossa) per fer els últims 30 inacabables quilómetres. Van arribar plegats a la meta -i trotant- en 57a. posició, després de gairebé 31 hores de cursa.  

 

No hi va haver prou recanvis de mitjons per poder amb tant neu i pluja. Al final, el cansament, el dolor muscular i les nafres als peus només es contrarresten amb bones dosis de força mental... Al final, sensacions irrepetibles, contradictòries i, sobretot, ganes de tornar-hi