• prova 2
  •  

Print

Expedició al Nevado Coropuna(6.425m) de la Fina Huerta i en Miguel Madrero 2015

on .

Perú es coneguda entre els muntanyencs per la famosa Cordillera Blanca i conegut en tot el món  pel Machu Pichu. Vam viatjar  a aquest país i, naturalment, no podíem  visitar-lo sense fer una incursió en les seves magnífiques muntanyes.
Volíem realitzar el trekking del Salkantay en autosuficiència (considerat per la National Geographic com 1 dels 20 millors trekking del món) y l’ascensió al Nevado Coropuna de 6425m (3r pic més alt de Perú, també és el volcà més alt del país i s’estima que és la muntanya amb la major massa glacial del Perú).

La Fina Huerta i en Miguel Madrero al cim del Nevado Coropuna(6.425m) 

Print

Expedició al Cervino(4.478m) 2015

on .

Aprofitant el 150è aniversari de la primera ascensió a un dels cims mítics dels Alps,el Cerví(4.478m)per part del guia de Valtournenche Jean Antoine Carrel  l’any 1865 i,donat que estem celebrant el nostre 25è aniversari i aquesta muntanya és el nostre emblema,ens vam plantejar pujar-hi per la via lion o vessant italiana.

El grup al refugi Carrel(3.835m) 

Podeu veure les fotos clicant al següent enllaç : https://picasaweb.google.com/102455432706331445499/ExpedicioAlCervinoViaLion2015

Print

Annapurna 2004, un somni fet realitat

on .

Un somni fet realitat

Avui 21 de setembre del 2003 ha entrat vent pels Pirineus. No és un dia per acostar-s´hi. Serà millor anar a les serralades interiors. El Montseny acaba essent l'escollit. Mentre fem la clàssica grimpada a les Agudes des de Sant Marçal, és produeix el moment clau: deixem volar la nostra imaginació i sintonitzem voluntats. En Joan diu : "M'agradaria anar a l'Himalaia". En Pere respon : "A mi també !". Fa temps que ens belluga pel cap i calia trobar un punt de recolçament mutu. Doncs... per què esperar ? Si els nostres desitjos convergeixen, fem-los realitat ! El massís de l'Annapurna serà el nostre destí . 

Caldrà fer tots els preparatius amb temps. Hi ha qüestions que no poden esperar : com escollir l'època de l'any (millor a la tardor), demanar vacances a la feina (el mes de novembre), reservar el vol (serà temporada alta), fer els tràmits d'entrada (visats i permisos), decidir amb qui i com farem l'ascensió ... Tot plegat un munt d'accions que no es poden deixar pel darrer moment . Ens haurem de marcar un ordre de prioritats i anar-les complint. 

Mentre transcorren els mesos anem preparant-nos tant física com mentalment pel que ens espera. Les sortides amb els companys del Club Alpí Palamós ens van donant la consistència necessària . Fem una estada als Alps al massís del Montblanc. Malgrat no fer cim, per circumstàncies que ara no analitzarem, l'experiència ha estat molt profitosa. 

 

Print

Alphubel 2006, la muntanya en estat pur

on .

Anar als Alps és viure l'essència de la muntanya impregnant-se de les històries dels seus pioners. Aquí tot prèn una altra dimensió. És hora d'ordenar un munt de sensacions: una climatologia canviant, desnivells gegantins, refugis acollidors, gent competent, paisatges aclaparadors, la tensió de la primera experiència alpina...

 L'objectiu a assolir, el Dom per l'aresta festi, no ens dóna cap opció. El refugi Domhütte està tancat i sense guardes, fruit de la nevada i glaçada dels dies anteriors. Afirmar que els guardes suïssos són d'una "altra pasta" no és exagerat. Avisen establiments públics per estar a l'aguaït de la nostra arribada, ens porten a casa seva, ens ofereixen les millors opcions possibles i ens truquen per reservar lloc a un altre refugi.

Print

Dom 2007, la muntanya indomable

on .

Sortim del poble de Randa (1.410m) enfilant les primeres rampes que ja no ens deixaran fins arribar al refugi. Encara tenim ben viu el trajecte en cotxe del dia anterior fins a Chamonix, sota una tempesta de pluja i llamps. Avui sembla que els núvols ens volen donar una treva, tot i fer-nos costat tot el camí. Seguim els senyals blancs i blaus i les fletxes, agafant-nos quan cal a tota mena de passamans, esglaons, escales i cordes que equipen els passos més exposats.